Schröpfen en Baunscheidt

Schröpfen: 
Schröpfen (ook wel cupping of koppen zetten genoemd), is al een oude natuurgeneeskundige methode. Een vorm van huidweefselmassage. De werkwijze is dat er glazen bollen op de met olie of speciale creme ingesmeerde huid geplaatst worden die door zuigkracht een vacuüm creëren. De cup kan op de huid blijven staan of er wordt mee over de huid bewogen.
Door deze prikkeling van de huid en kleine huidzenuwtjes wordt de huid, de bloed- en lymfestroom en meridianen geactiveerd, waardoor een verbeterde doorbloeding en huidfunctie optreedt. Hierdoor treedt een verbetering op van de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en een versnelde afvoer van de afvalstoffen (ontslakking).
Door op specifieke plaatsen van bijvoorbeeld verschillende organen te schröpfen kan de  functie en doorbloeding gestimuleerd worden. Schröpfen versterkt het zelfgenezend vermogen en zet dit in beweging. Schröpfen verdrijft en / of verminderd de pijn, versterkt het afweersysteem. Zwellingen nemen af. De geest wordt helderder en evenwichtiger.  Tevens is de schröpfmethode tesamen met een speciale aromatherapie een goede cellulite behandeling.

Baunscheidt
Baunscheidtieren is een techniek die vele vormen van ongemakken in het lichaam naar de oppervlakte brengen. Het maakt deel uit van een holistische benadering welke vaak gecombineerd / aangevuld wordt met andere werkvormen. Met deze techniek worden met een speciaal mechanisme miniscuul kleine gaatjes in het huidoppervlak aangebracht waarmee het capillaire lymfgebied wordt geopend. Vervolgens wordt op het bewerkte lichaamsdeel een speciale baunscheidtolie aangebracht. Het geeft een licht prikkelend en jeukend gevoel maar is absoluut niet pijnlijk.
Het is een veilige methode die op het gehele lichaam kan worden toegepast. Geschikt voor iedereen en voor alle vormen van pijn zonder zwelling.
De behandeling bevordert de doorbloeding en activeert de zenuwbanen en het lymfesysteem. Tevens wordt het immuunsysteem gestimuleerd en vastzittende afvalstoffen in beweging komen en via de bloed- en lymfebanen worden afgevoerd. Het verbeterd de stofwisseling en hormoonhuishouding.