Therapeutische massage

Massage is waarschijnlijk de oudste natuurlijke geneeswijze die wij kennen.
Diverse redenen kunnen ertoe bijdragen dat spieren vast gaan zitten. Wij leven in een volgeboekte maatschappij. Immers een ieder heeft vaak een druk bestaan met werk, gezin, sport, familie en vrienden en alle dingen die wij van ons zelf moeten. Vaak ongemerkt sluipen klachten naar binnen als vermoeidheid, pijnlijke spieren, spanningshoofdpijn, enz., en verstoren zo ons gevoel van welbevinden en gezond voelen.

Een therapeutische massage maakt het lichaam soepeler, ontspant de spieren, stimuleert de doorbloeding van de weefsels. De afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Het verbeterd de stofwisseling van de spieren. En zorgt dan ook voor het opnieuw in balans brengen van lichaam en geest. De accu wordt weer opgeladen.
Met een ontspannen lichaam kom je ook geestelijker makkelijker tot rust. Hiermee kan de spiraal van stress en lichamelijke klachten worden doorbroken. 
praktijk behandeltafel

Voor wie?
Een therapeutische ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen, voor alle leeftijden. Als je je vermoeid en uitgeblust voelt. Als je het nodig hebt je te ontspannen en je je gedachten “ op nul ” wil zetten. Als je last hebt van verkrampte of pijnlijke spieren. Als je (weer) in contact met jezelf wil komen.

Het is beter nog te zorgen dat het lichaam niet in een staat van te veel gespannen zijn komt.

Werkwijze
Er worden verschillende spier- en spiergroepen behandeld. Vaak zitten spieren in de nek, schouders en rug “vast”, veel mensen ervaren in dit gebied dan ook de pijn klachten.