Voeding

‘Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding’’ zei Hippocrates (ca. 460 voor Christus).

Voeding is iets waarmee wij elke dag te maken hebben.  Je bent wat je eet, hoor je vaak, je lichaam wordt immers opgebouwd uit de voedingsmiddelen die je tot je neemt. Een waar gezegde maar veel meer bepaalt voeding ook hoe je je voelt. Je gezondheid, hoe je je voelt, je geestelijk en lichamelijk welzijn wordt door voeding sterk beïnvloed. Waarmee voeding dus een zeer belangrijke centrale rol vervuld bij gezondheid en energieherstel.

Een gezonde eetgewoonte houd in dat er gezonde keuzen voor voeding worden gemaakt, de balans moet goed zijn. Natuurlijke voeding smaakt beter, is voedzamer, zitten vol met goede voedingsstoffen. De kant en klare producten met vele toevoegingen kunnen onze gezondheid en lichaam flink verstoren. Wanneer je gewend bent veel met pakjes en zakjes te koken is het wennen om anders te koken. Gun je het je zelf en je omgeving hieraan te wennen zul je merken, en dat gaat al snel, dat het beter is voor je gezondheid, de smaak, je gewicht.

Groente 900x600

Orthomoleculaire voeding
Het woord orthomoleculair bevat de termen ‘orthos’ en ‘moleculair’. ‘Orthos’ staat voor goed/optimaal of juist, ‘moleculair’ staat voor een samenstelling van moleculen. Orthomoleculair staat dus voor de juiste molecule op de juiste plaats brengen, wat voor het organisme het uitgangspunt moet zijn bij het behouden en herstellen van de gezondheid. Orthomoleculaire voeding zorgt ervoor dat het lichaam al de benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden krijgt om optimaal te kunnen functioneren.

Aan de hand van een bijgehouden voedings dagboek kijken wij samen naar je voeding en voedingsgewoontes, de samenstelling en combinaties van je voeding, de zuur-base balans.. Want de voedingsstoffen afzonderlijk kunnen gezond zijn maar bepaalde combinaties kunnen wel weer directe of indirecte klachten geven.

Het voedingsadvies wordt per persoon bekeken vanuit je eigen persoonlijke constitutie. De constitutie is het geheel van de bij geboorte aanwezige lichamelijke en geestelijke eigenschappen, je eigen persoonlijke aanleg. Het omvat lichaamsbouw, lichaamskenmerken en stofwisseling. Ieder mens is uniek en wordt geboren met een eigen persoonlijkheid. Door op deze persoonlijke manier met voeding om te gaan ontstaat er een persoonlijk advies. Immers de individuele voedings gevoeligheid speelt een belangrijke rol. Als je voeding eet die bij je past zal het lichaam daar direct op reageren en kunnen vele klachten verdwijnen. Bijkomend voordeel is dat je mogelijk afvalt.

Met orthomoleculaire voedingssupplementen vult men de tekorten aan, deze kunnen ontstaan door een tekort aan essentiële voedingsstoffen in onze dagelijkse voeding. Orthomoleculaire voedingsstoffen zijn geen medicijnen maar bouwstoffen voor ons lichaam. Orthomoleculaire voedingssupplementen is een aanvulling op de voeding. Het kan dus geen basisvoeding vervangen.

Orthomoleculaire adviezen gelden niet voor gewichtcoaching.

 

Smoothierecepten

Download hier je gratis smoothierecepten.