

Biologische Edelgistvlokken
Biologische edelgistvlokken zijn gemaakt van een eencellige schimmel. Dezelfde schimmel wordt gebruikt om bier, wijn en brood mee te maken, maar het verschil is dat edelgist is gedeactiveerd en dus niet kan rijzen. Edelgist groeit op, en voedt zich met melasse. De gist voedt zich tot een zachte substantie die wordt gedroogd en vermalen tot edelgistvlokken of edelgist poeder. Omdat biologische edelgist een gedroogde, inactieve gist is, is het een ideaal product om te gebruiken in een gistvrij dieet. Waar gebruik je biologische edelgistvlokken voor? Biologische edelgistvlokken hebben een hartige, kaas-nootachtige smaak en kunnen in zowel koude als warme gerechten worden verwerkt als voedzame smaakmaker. Edelgistvlokken worden door veel veganisten gebruikt als vegan vervanger van kaas. Qua smaak en structuur lijkt edelgist het meest op parmezaanse kaas. Je kunt edelgistvlokken ook verwerken in sauzen, soepen en puree.

Biologische Cacao poeder
Cacao poeder wordt gemaakt van rauwe cacao bonen, afkomstig van de cacaoboom (Theobroma cacao). Allereerst worden de cacao vruchten geoogst zodra ze rijp zijn, daarna worden de cacao bonen en het vruchtvlees samen uit de vruchten gehaald en enkele dagen gefermenteerd. Cacaopoeder kan in allerlei (bak)gerechten verwerkt worden. Denk aan zelf warme chocolademelk maken, brownies bakken of het gebruiken voor sauzen en desserts.

Multifunctionele vleesvervanger
Met deze kortingcode krijg je € 5,00 op je eerste aankoop:LXZ-2RJ4T4H. Dit is perfect als eiwitbron voor een vegetarishe & vegan leefstijl. De Peas Maker Stukjes zijn vegan, sojavrij, glutenvrij en zitten boordevol eiwitten. Bepaal zelf de smaak en structuur. De stukjes zelf zijn neutraal van smaak, de toevoeging van kruiden en smaken bepalen de smaak. Dit is echt een topper als je op zoek bent naar een geode eiwitbron, bij mij staat deze wel een paar keer per week op het menu. Lekker en gemakkelijk te verwerken. Geen inspiratie? Op de site van Peasmaker staan veel recepten. Wel belangrijk dat je deze dan wat aanpast zodat ze ook RefleX Natuurlijk (w)eten proof zijn!