Dorn behandeling en Breuss massage

Algemene informatie Dornbehandeling
De Dornmethode komt uit Duitsland. De Dornmethode is een milde werkvorm. Met de duimen zet de dorn-behandelaar op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen.
En na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel! 
De Dornmethode is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling. Ze kan gebruikt worden bij ziektes, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. De Dornmethode is vrij van ongewenste bijwerkingen, ongevaarlijk maar zeer werkzaam. Het werkt zonder medicijnen.
Midden in ons lichaam, hebben we een zeer stabiel, maar beweeglijk geraamte, dat ons lichaam zijn vorm, stabiliteit en beweeglijkheid geeft.

 

De boodschap van de Dornmethode is eigenlijk heel eenvoudigWervelkolom
De basis van de Dornmethode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht. Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen. De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef: bekkenscheefstand!! Dit veelvoorkomende probleem  moet verholpen worden, omdat het anders voor veel problemen gaat zorgen. Het leidt vaak tot heiligbeen verschuivingen, (daarop staat de wervelkolom] en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten. 
Een verhoging onder je schoen stabiliseert de bekkenscheefstand, echter die kan later tot  heup en lage rugklachten leiden. Het lange been moet korter gemaakt worden. Door de Dornmethode kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.
Eerst wordt het beenlengteverschil opgeheven. Als nu door het opheffen van het beenlengteverschil nu de basis in orde is, gaan we verder met de wervelkolom. Alle wervels worden nu gecontroleerd. Als ze niet in de goede positie staan worden ze voorzichtig weer op hun goede plekje gedrukt. Staan alle wervels op hun meest ideale positie, dan ziet de ruggenwervel er uit als een parelketting. De therapeut oefent bij het uitademen van de patiënt gericht druk uit op de wervel uitsteeksels en voelt de wervelkolom van onder naar boven toe. De patiënt moet voor de borstwervels met beide armen pendelen en voor de lendenwervels met het been pendelen, waardoor er in de musculatuur beweging ontstaat. Zo glijdt de wervel weer in de goede positie.

 

Na de behandeling
Na de Dorn-behandeling moet de patiënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden.
Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en thee drinken helpt hierbij om het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).
Het mooie van de Dorn-methode is dat het zo eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend is. 
Geen wonderkuur, maar gewoon met gezond verstand het totale botten- en bewegingsapparaat te lijf!

14-02 Dorn IMG_4596 900x656

Voor wie is de Dorn therapie?
Voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat, hoofdpijn, bekkeninstabiliteit, beenlengteverschil, nek en schouderklachten, enz.
Ondanks de milde therapie zijn er enkele contra indicaties, te denken aan; wervelkolom metastasen, tumoren, botbreuken, ontstekingen, botontkalking, verlammingen, langdurig gebruik sommige medicijnen.

 

Breuss-Massage
De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen. De massage mag niet pijnlijk zijn. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-behandeling. De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. De Breuss-massage kan je zo vaak je wilt herhalen.