Zuur base test

Zuur base balans is belangrijk voor diverse processen in ons lichaam en kan diverse gevolgen hebben.

Een te hoge Zuur base balans heeft niet als oorzaak het eten van te zuur voedsel. De smaak heeft hierop geen invloed, wel de chemische samenstelling van het product. De restvorming na vertering in ons lichaam. Lees in dit uitgebreid informatief artikel meer over de zuur-base balans.

Urineonderzoek is hiervoor de methode om er achter te komen of dit bij u het geval is.

Zuur base test

Hoe werkt het:

  • Bij natuurgeneeskundig praktijk RefleX-Zwolle een inschrijfformulier aanvragen via het contactformulier. Hierin kunt u uw gegevens invullen en retourneren per mail.
  • In een (klein) glazen flesje ochtendurine opvangen en opsturen. Het is belangrijk dat dit een glazen flesje is, geen kunststof/plastic. Praktische tip: kies een flesje welke door de brievenbus past, zo niet dan moet het worden verstuurd als pakketje, wat kostbaarder is.

Er zijn 2 mogelijkheden:
Consult 1: U laat alleen de ph waarde van uw urine meten en deze waarde krijgt u doorgemaild. Zonder verder begeleidende uitleg en mogelijkheden.

Consult 2: De ph waarde wordt gemeten. U krijgt een rapport gemaild waarin de ph waarde vermeldt wordt. Tevens wordt hierin uitleg gegeven wat zuur-base balans inhoud en het belang er van voor uw gezondheid. En u krijgt tips hoe u uw voeding kunt aanpassen en indien nodig aanvullend advies hoe hier mee om te gaan.

Naast de genoemde testen zijn er meerdere mogelijkheden en testen om de oorzaak van uw klacht te achterhalen.
Neemt u voor meer informatie gerust contact met mij op.