Westerse en Chinese voetreflex Plus therapie

14-02 vr been IMG_4658 900x600 Een natuurgeneeswijze voor een leven in balans

Een natuurgeneeswijze die uitgaat van de gedachte dat de mens een eenheid is van lichaam en geest, het holistische mensbeeld. Als lichaam en geest in harmonie zijn, ervaren wij dit als gezondheid. Ik ben opgeleid in de voetreflex plus methodiek. Zowel de Westerse en de Chinese voetreflex therapie. Een unieke combinatie waarbij het mogelijk is gemaakt twee systemen in één behandeling uit te voeren. Een totaal aan behandelmethodieken waarbij naast de reflexzones op de voeten ook de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten op de onderbenen en knieën behandeld worden. Deze Meridianen vormen samen met de acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam, waardoor ze het gehele lichaam van energie kunnen voorzien. Deze onderscheidende methodiek werkt bijzonder effectief en heeft dan ook een bredere en effectievere meerwaarde om uw klachten te verhelpen.

Specialisatie: 
Binnen de reflexologie heb ik een specialisatie “Neuroreflexologie”. Een bijzondere techniek en een intensieve en effectieve therapie. Deze behandelwijze richt zich op het behandelen van de op de voet aanwezige reflexpunten van de zenuwen die het centrale zenuwstelsel beïnvloeden.
Bij veel pijnklachten speelt het zenuwstelsel een centrale rol. Op de voeten bestaan, naast de reguliere reflexpunten, ook gedetailleerde zenuwreflexpunten. Tijdens de behandeling
van de neuro- reflexpunten word met een precies systeem op de zenuwbanen gewerkt en blokkades opgespoord en behandeld.
Het doel is door de behandeling van de zenuwbanen deze te activeren en de informatie weer door te geven waardoor het lichaam in staat wordt gesteld het evenwicht te
herstellen. Je kunt hier meer lezen over neuroreflexologie.

Algemene informatie voetreflex therapie:

Voetreflex is al een zeer oude veilige natuurgeneeskundige behandelvorm. En gaat er van uit dat alle organen, spieren, weefsels, het totale lichaam in verbinding staan met reflexzones op de voeten. Het is een zeer veilige en betrouwbare methodiek. Het effect ligt zowel bij lichaam en geest.
Voetreflex plus werkt ondersteunend en activerend op het zelf genezend vermogen van het lichaam. Een groot en krachtig vermogen wat een ieder in zich heeft. Er wordt gewerkt om de oorzaak van uw klachten te verhelpen.  Tevens verbetert het de doorstroming banbloed, lymfe en energie. Hierdoor is het mogelijk dat de voedingsstoffen beter opgenomen kunnen worden door de cellen, de weefsels van ons lichaam en dat de afvalstoffen beter en sneller afgevoerd kunnen worden. Daarnaast heeft het een ontspannend en vitaliserend en opbouwend effect op het lichaam. Een werkvorm welke veel gecombineerd kan worden met andere behandeltechnieken die bij RefleX-Zwolle worden toegepast. Inzetbaar voor alle leeftijden.

 14-02 vr dorsaal voet IMG_4589 900x1350
 14-02 celien vr IMG_4636 900x836 Traditionele Chinese geneeskunde en voetreflex plus.

Wij kijken niet alleen naar de symptomen van uw klacht, maar zoeken de oorsprong en gaan van daaruit aan het werk. De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een bijzondere effectieve en doeltreffende methodiek om de oorzaak te vinden. Lichaam, geest, verloop en gebeurtenissen van het leven, alles wordt als één gezien. Meer informatie, de werkwijze, de beïnvloeding van de diverse processen over de traditionele Chinese geneeskunde vindt u hierHet mooie is dat ook Hippocrates, de grondlegger van de reguliere geneeskunde, ooit gestart is met het voorschrijven van goede hygiëne, rust, goed gezond eet- en voedingpatroon, frisse lucht en massages om het lichaam te reinigen en in balans te brengen, het natuurlijk verloop van processen in het lichaam.

Voor een Chinese voetenkaart klikt u hier.
Voor een Westerse voetenkaart klikt u hier.

Wil je meer lezen? Dan heb ik een mooi artikel voor je. ‘Wat vertellen je voeten’. Een online artikel die je hier kunt aanvragen.